Σάββατο 19 Ιουλίου 2008

η επιπλευση



(αντιγραφω οσα σου λεγα τοτες)

Φαντασου λεει μια ψυχη που την εποχη που κυνηγουσαν τις μάγισσες ειχε την καμπουρα και ηταν ασχημη . Ολα τα χρονια της ζωης της η καμπουρα της εκανε την ζωη δυσκολη και τελικα της την στερησε. Το παλικαρι που αγαπουσε (που μεταξυ μας δεν ηταν και κανενας θεος ενα μπασμενο με σπυρια ηταν, μα με αυτοεκτιμηση μεγαλυτερη και απο σεκογια) την σνομπαρε και γελουσε μαζί της, κανεις δεν της μιλουσε και υπεφερε απο μοαναξια. στο τελος οι φανατικοι του χωριου που γεννηθηκε την παρεδωσαν στον αρχιδικαστη και την βασανισαν μεχρι να καταληξει.


Οταν λοιπον πεθανε με τον φρικτο θανατο μετεμψυχωθηκε σε γιαγαντια χελωνα των γκαλαπακος , οπου ηλιθιοι λευκοι καβαλουσαν την καμπουρα του καβουκιου της για εναν αιωνα.


Επειτα απο μια ζωη βρεθηκε στο σωμα μιας καμηλας στην ερημο οπου δουλευε μερονυχτα κουβαλωντας κοσμάκη και αποσκευες στην καμπουρα της. σε αυτην την ζωη ηταν που ακουσε δυο ευρωπαιες να συζητουν για την φοβερη καταρα της μετεμψυχωσης και μαλιστα μια απο της δυο (αυτη με τα αστεια μαλλια) υποστηριζε πως λογω της αυξησης της ιχθυοκαλλιεργειας και του υπερπληθυσμου οι ψυχες θα κατεληγαν για ψαρια για ανθρωποι και πως τα περισσοτερα ειδη εξαφανιζονται λογω αυτης της τρομακτικης ζητησης σε ψυχες ( τοσα ηξερε τοσα ελεγε αγαπητοι μου).


Μα ισως απο τυχη ισως απο συμπτωση, στην επομενη ζωη της μετεμψυχωθηκε πραγματικα σε λαβρακι ιχθυοτροφειου.Απο μοναξια δεν μπορουσε να πει οτι υπεφερε καθως στην δεξαμενη που βρεθηκε ως νυμφη κατοικουσαν αλλα 400000 αδελφια και πρωτοξαδελφα του. Ειχε φινα ροτιφερ στην διαθεση του και πολλα πολλα φυκια που καναν την δεξαμενη εξτρα ευχαριστη. Γεμιζε το λοιπον την κοιλια του ροτιφερα ολη μερα και βολταρε, λιγες μερες μετα εμαθε να τρωει και τα μεγαλα πορτοκαλι πλεουμενα που οι ανθρωποι ονομαζουν αρτεμια και τα ιχθυδια πορτοκαλι-εκρηξεις-γευσης και αργοτερα καταπινε με βουλιμια την τροφη σε μορφη σκονης που πετουσαν μεσα στην δεξαμενη οι μαυρες φιγουρες.

Ολα ηταν καλα μεχρι που ανακαλυψε ενα ηλιθιο παιχνιδι, το πλεον επικινδυνο. Αρχισε να καθετε στην ροη της δεξαμενης του (πραγμα που προκαλει σκελετικες παραμορφωσεις). Ειχε καποια προβληματα κολυμβησης μετα απο αυτο μα ενταξει δεν χαθηκε και ο κοσμος φαι ειχε αφθονο για ολους και αν και δεν ηταν ο καλυτερος κολυμβητης δεν τον ενοιαζε καθολου.


Το πρωι της 90ης ημερας της ζωης του η τροφη κατεβηκε απο την δεξαμενη τους και μια απο της μαυρες φιγουρες ( κατα διαολικη τυχη αυτη με τα αστεια μαλλια) ζητησε να τους γινει η επιπλευση.

2 ωρες μετα βρεθηκε να ξεψυχα σε μια παλαμη που το εβγαλε απο την βουτα φωναζοντας:

- Σαν σιγμα τελικο ειν΄τουτος εδώ ρε τσακαλια!


Μακαρι το αναισθητικο να τον ειχε πιασει καλα και να πεθανε στο ονειρο του.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ωραίο κείμενο και μοιραζόμαστε την ίδια ευχή.

ΣΑΥΡΑ είπε...

ποια απο τις τρεις ευχες που ζητησα απο το μυστικο νανακι των ευχων αναρωτιεμαι?

Elementstv είπε...

Ax me συγκινησες παλι.Αντε να χαθεις...