Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2007

τονος σε κονσερβα


καποτε ειχαμε μια γατα την φριντα που ποτε της δεν ετρωγε ψαρι σε κονσερβα.
αυτη την μυστηρια συνηθεια ειχαν και τα παιδια της.
δεν τρωγαν ουτε κονσερβα για γατες με ψαρι ουτε κονσερβες για ανθρωπους με τονο, ουτε φρεσκα ψαρια που συναδελφοι μας εφερναν για δωρο
μα αφου ρωτατε σας λεγω πως εγω λατρευω τα θαλασσινα και τα φρεσκα μα και τις κονσερβες αυτων
φετος μαλιστα η εταιρια μας, μας εκανε δωρο 14 διαφορετικες κονσερβες για την γιορτη του αγιου χαραλαμπου
αναμεσα σε αυτες ηταν και ενας κιτρινοπτερος τονος με σφικτο κρεας και χωρις πολλα ζουμια
οτι καλυτερο εχει βγει απο ντενεκεδακι, εκτος ισως απο τον σκοτζεζικο ζωμο της wailkeson.
μα και το καλαμαρακι σε σαλτσα απο το μελανι του μπορει να με κανει να δακρισω σχεδον οσο και οι σουπιες με σπανακι.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και καλά κάνει η Φρίντα που δεν τρώει ψάρι! Εάν όλες οι γάτες ήταν έτσι και είχαμε λιγότερους ψαροφάγους ανθρώπους, τότες ίσως και να έμενε κανένα ψάρι στον κατακαημένο ωκεανό που έχει καταντήσει φαστ φουντ πανβρώμικο και μολυσμέμο με όλων των ειδών τα χημικά και βαρεά μέταλλα.
Κλαπς!!! Σώστε τους τόνους!!!!
ωεωωωω

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει ένα πρόβλημα εδώ στη μονάδα σήμερα, λείπει μια εκλεκτή συνάδελφος και μέχει πιάσει ένα κάτιτης, από την ανία που μόνο περνάω στοιχεία. έξω φυσάει αλλά ο αέρας δεν πέρνει αυτή την αισθησή μακρυά, αντιθέτως κάνει την κατάσταση χειρότερη διότι φέρνει την άρρωστη βρωμομυρωδιά από τους μεταλλαγμένους καρπούς του διπλανού εργοστασίου που συνεχίζει να λειτουργεί ακάθεκτα, με αυξανόμενα κέρδη μη σκέφτοντας τις επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων και γοργόνων.
Που είσαι συνάδελφε? Ελπίζω να περνάει καλά και να ξεκουράζεται. Το χρειάζεται τόσο πολύ, εδώ η καλή της θέληση και αφοσίωση στην δουλειά έχει αναγνωριστεί αλλά συγχρόνως καταχραστεί με άσχημο τρόπο... εκμετάλλευσης κύριοι.
όσο για τους τόνους, η κατάσταση τους, ιδίως του μπλέ τόνου έχει χαρακτηριστεί κρίσιμη, εγώ παραπονιέμαι αλλά δεν το κρύβω, μια φορά το μήνα θα φάω μια κονσερβούλα κιτρινόπτερου τόνου που ακόμα σχετικά καλά κρατεί, όταν γυρίσω σπίτι και δεν έχω κουράγιο να φτιάξω μια νόστιμη, φρέσκια τσιπουρίτσα.
Αλλά ήθελα να ενημερώσω τους ανγνώστες ότι εξαιτίας της μόλυνσης της τροφικής αλυσίδας των ωκεανών από βαρεά μέταλλα και άλλα τοξικά, θα ήτανε καλύτερα η κατανάλωση θαλασσινών να μειωθεί στο ελάχιστο, γιατί αυτά τα μέταλλα ευθύνονται για διάφορες μορφές καρκίνων. κοιτάξτε αυτό το link http://www.bluevoice.org/sections/ocean/fishdiet.shtml

αρκετά σας κούρασα, συνεχίζω με τα στοιχεία