Δευτέρα 20 Αυγούστου 2007

Αναφορα αποστολης ανιχνευσης και συλλογής αγρίου γόνου γοργόνας

Στις 3 Αυγούστου 2007 η ερευνητική αποστολή αποτελούμενη από 15 άτομα (βλ. παράρτημα) ξεκίνησε με στόχο την ανίχνευση και τελικά συλλογή αγρίου γόνου γοργόνας στο βόρειο αιγαίο και συγκεκριμένα στο θρακικό πέλαγος και στο δέλτα του Αξιού.

Οι προσπάθειες αν και εντεταμένες (24 ώρες βάρδιες 3 ατόμων κάθε φορά με ισχυρή μυωπία) γήτεμα με φλάουτο και ρίψη μυδοπιλαφου κάθε 10 ναυτικά μίλια για την προσέλκυση τυχόν πεινασμένων λαρβων, απέτυχαν παταγωδώς.

Η γνωστή τακτική της ειδικής παροχής Q (Derprentier et al. 1985) μας δημιούργησε προβλήματα καθώς προσέλκυσε αριθμό φωκιών κοντά στο πλοίο για τουλάχιστον 2 ήμερες με αποτέλεσμα την τρομοκρατία τυχών γόνου της περιοχής.

Από την πλευρά μου και από τα στοιχειά που επισυνάπτω δεν μου δίνετε άλλη δυνατότητα από την παραδοχή ότι δεν υπάρχει (αυτή την εποχή τουλάχιστον και στην περιοχή που φαίνετε στον χάρτη) λέπι γοργόνας.

Είμαι στην διάθεση σας .

Τα στοιχειά θα δημοσιευτούν στα πρακτικά του 57ο συνέδριου ιχθυολόγων στην Μανίλα το φλεβαρη του 2008 με πιθανό τίτλο Στοιχεία Γεωγραφικής Κατανομής Γόνου Γοργόνας (piscaturius sapiens) και τρόποι αποκάλυψης των ενδιετηματων αυτών.

Βιβλιογραφια

Derprentier P, Inberg L., Prelatier B., - 1985 Elementi di Maricultura . Mie University Japan.

Δεν υπάρχουν σχόλια: